Over ons

De geschiedenis van de Schreiershoek, een vogelvlucht

Eind jaren ’80 groeide het idee. Het weiland naast de woning aan de Tichelwei 32 te Oostrum nabij Dokkum was de ideale plek om een kleinschalige camping te beginnen. Door aansluiting bij de stichting SVR en installatie van eenvoudige voorzieningen was het in 1990 zo ver! De camping Schreiershoek was een feit!.

In de beginjaren bezochten we meerdere malen SVR vakantiebeurzen om de nieuwe camping te promoten. Al gauw mochten we de eerste gasten verwelkomen die het landelijke karakter van een vakantie bij Schreiershoek Recreatie konden waarderen.

Na jaren van een constante groei besloten we om in 1995 de activiteiten uit te breiden met de bouw van de eerste bungalow. Volledige opgebouwd uit Scandinavisch blokhout, sfeervol en een warme uitstraling. Na veel positieve berichten en een goede bezettingsgraad besloten we om een paar jaar later onze tweede bungalow te bouwen, ditmaal aan het water. Dit konden we realiseren doordat de camping een flinke groei doormaakte en ons terrein flink konden uitbreiden met de aankoop van het weiland aan het water.

 

De vakantiehuizen van Schreiershoek Recreatie: een sfeervolle en warme uitstraling

 

Naast een camping en twee bungalows werd het ook tijd voor meer voorzieningen. In deze jaren schafte we diverse kano’s aan zodat onze gasten konden genieten van het water in en om Dokkum. Al snel maakten ook de inwoners van Dokkum en toeristen hier dankbaar gebruik van.

Nadat we de sleutel van de eerste bungalow aan het water hadden overhandigd aan de eerste huurders werd het tijd om de camping langzaamaan te moderniseren. Dit hebben we onder andere gedaan door een nieuw toiletgebouw neer te zetten in dezelfde kenmerkende bouwstijl als de pasgebouwde bungalows. Daarnaast konden we in deze jaren (ca. 1995 – 2000) ruimere parkeerplaatsen aanleggen en paden voor een betere bereikbaarheid voor de gasten en bezoekers op ons recreatieterrein.

Dankzij de grote vraag naar bungalows aan het water konden wij verder met de uitbreiding van Schreiershoek Recreatie! In 2004 konden we de volgende stap zetten met de bouw van een derde bungalow (de tweede in de rij aan het water). Door ons meer te focussen op reclame en het bezoeken van diverse vakantiebeurzen kwam de Schreiershoek in een periode van gezonde groei.

Vanaf 2004 hebben we onze wateractiviteiten verder uitgebreid met de verhuur van toerboten. Deze boten met motor bleken een goede trekpleister voor toeristen en mensen uit de regio.

Door de meerdere voorzieningen en bekendheid werd er in 2008 de derde bungalow aan het water geraliseerd. Deze bungalow, wederom getekend volgens het kenmerkende Scandinavisch design werd voorzien van iets meer luxe om mee te gaan met de wens en vraag van onze gasten.

Zoals in ieder bedrijf wordt er gefilosofeerd over de toekomst. Verdere uitbreiding van Schreiershoek Recreatie, maar dan OP het water. In 2009 werd onze eerste rondvaartboot, de ‘Johanna Adriana’, aangeschaft, een geklonken schip uit de jaren 1920 voorzien van een karakteristieke een cilinder diesel. Met deze boot organiseerden we de eerste rondvaarten in samenwerking met Museum het Admiraliteitshuis.

 

Tijd voor het volgende plan: een paviljoen aan het water

 

Onze rondvaartboot in de vaart, de bungalows goed bezet en de camping elke zomer vol met kampeerders kwamen voorzichtig de volgende plannen op tafel: een paviljoen aan het water.

Een uitvalsbasis voor groepen en activiteiten met eigen keuken, bar, restaurant en terras. Tevens voorzien van een receptie voor de ontvangst van onze gasten.

Met de groei van onze bootverhuur en kano’s besloten we een binnenhaven te realiseren bij het Paviljoen. Alles bij de hand op een centrale plek en een veilige locatie voor de op- en afstap voor zowel onze rondvaarten als de verhuurboten.

In 2012 zijn we begonnen met het draaien van feesten, bruiloften, vergaderingen met alles erop en eraan. Al snel kwamen we erachter dat de combinatie van een hapje en drankje in het paviljoen en een rondvaart (met eventueel catering aan boord) door Dokkum een populaire activeit kon worden binnen de Schreiershoek.

Als gevolg van de goede samenwerking met het Museum in Dokkum kwamen we met hen in gesprek om de “Dockumer Pream” en de klassieke trekschuit “De Herinnering” over te nemen en toe te voegen aan onze rondvaartvloot. Bezoek voor meer informatie over de mogelijkheden van rondvaarten via Schreiershoek Recreatie onze website rondvaartdokkum.nl.

Anno 2014 kunnen wij met trots zeggen dat we een recreatiebedrijf zijn met meerdere takken en voorzieningen voor onze gasten, toeristen en inwoners van de regio Noordoost Friesland.

Nieuwsgierig of heeft u vragen? Kom eens langs, we helpen u graag.

Team Schreiershoek Recreatie
Jan en Maarten Mewe

Reserveer nu!